Glamour fotoshoot cadeau geven aan vriendinnen

Een professionele glamour fotoshoot aan jouw beste vriendinnen cadeau doen? Leuk en gezellig om met elkaar te doen met mooie foto's als resultaat.

Fotoshoot met vriendinnen

Een glamour fotoshoot of een fotoshoot met vriendinnen is super leuk om te doen! Daarom is een fotoshoot cadeau geven aan een vriendin een absolute aanrader. In dit artikel vertellen we meer over wat een glamour fotoshoot is en hoe je de beste glamour foto’s kunt laten maken. Dit artikel zit vol tips voor de leukste en beste glamour en/of vriendinnen fotoshoot.

Wat is glamourfotografie?

Tijdens glamourfotografie draait het om de schoonheid en charme van jullie als vriendinnen. Het is een vorm van portretfotografie waarbij jullie qua kleding, make-up, styling en setting je op je alle mooist maken. Alsof jullie poseren voor op de cover van een magazine. Met de juiste belichting, make-up, accessoires en nabewerking.

Glamorous kleding en make-up

Alhoewel hierboven al duidelijk is gemaakt dat het bij een glamour shoot niet draait om kleding, betekent dit niet dat kleding niet van belang is. De juiste kleding en de juiste make-up zorgen ervoor dat je schoonheid extra benadrukt wordt. Kies voor kleding waarin je natuurlijke vormen goed uitkomen: niet te los en niet te strak. Kies voor effen patronen, want te drukke patronen zullen al snel werken als een afleiding. Hakken werken over het algemeen altijd goed, doordat rondingen bij de benen beter uitkomen.

Het is zeker belangrijk om kleding te dragen wat comfortabel zit en waar jij je prettig in voelt. Draag je niet graag jurken maar denk je dat dit beter is voor een glamour shoot? Dat klopt dus niet! Een glamour shoot benadrukt schoonheid en wanneer jij iets draagt waar jij je niet comfortabel in zult voelen, draagt dit juist niet bij aan het benadrukken van je schoonheid.

Het advies is ook om te kiezen voor een professionele visagist als je kiest voor een glamour shoot, om je look helemaal af te maken en geschikt te maken voor de camera zodat je niet te bleek of te opgedoft op de foto zult staan. Ook kan een goede visagist je natuurlijke schoonheid extra benadrukken.

Locatie

Glamour shoots kunnen overal plaatsvinden, omdat het draait om het benadrukken van je schoonheid en niet van de locatie. Wel kan het totale plaatje extra goed overkomen als de locatie een goede match is met je kleding. Is er bijvoorbeeld een achtergrond met graffiti, dan is het leuk om daar een stoere outfit bij te matchen. Daarentegen kan het juist ook een interessant effect geven als je bij een graffitimuur nette avondkleding draagt. Vraag ook vooral je fotograaf om tips!

Poseren en uitdrukkingen

Tijdens glamourfotografie draait het niet alleen om het lichaam, maar ook om het gelaat. Glamourfotografie kan ook een foto zijn die ingezoomd is op het gezicht en daardoor juist de schoonheid in het gelaat zoals jukbeenderen of ogen laten zien. Er zijn verschillende soorten schoonheid en het is van belang dat jij en de fotograaf op dezelfde lijn zitten. Bij portretfotografie is het meestal de bedoeling dat je gaat glimlachen naar de camera. Bij glamourfotografie hoeft dit niet. Het kan bijvoorbeeld juist een klein beetje een geopende mond zijn, of een strak gezicht waarbij de ogen en jukbeenderen worden benadrukt.

Glamourfotografie versus boudoirfotografie 

Boudoirfotografie kan in sommige gevallen gezien worden als een genre binnen de glamourfotografie, waar net als bij de glamourfotografie gefocust wordt op schoonheid, maar dan op een meer seksuele manier. Boudoirfotografie wordt veelal in lingerie of naakt gedaan, terwijl dit bij glamourfotografie absoluut niet het geval hoeft te zijn. 

Waarom een fotoshoot met vriendinnen? 

Er hoeft natuurlijk geen speciale reden te zijn om een fotoshoot met vriendinnen te doen! Je kunt altijd een fotoshoot cadeau geven, of zelf inplannen natuurlijk. Tijdens een vriendinnen fotoshoot draait het om jullie en jullie moment. Het draait om het vastleggen van de vriendschap en jullie band met elkaar. 

Glamourfotografie tijdens een fotoshoot met vriendinnen?

Voor een groepsfoto is glamourfotografie lastig, maar ga je samen met één of twee vriendinnen voor een fotoshoot, dan kun je zeker kiezen voor glamourfotografie tijdens jullie gezamenlijke fotoshoot. Het is goed mogelijk om de afzonderlijke schoonheid te benadrukken, maar ook om elkaar hierin te ondersteunen. Misschien kun je elkaar net dat beetje extra zelfvertrouwen of die extra boost geven om te zorgen voor prachtige foto’s. Vergeet ook vooral niet om samen plezier te maken, te genieten en elkaar aan het lachen te maken. Gegarandeerd leuke foto’s waar jullie schoonheid naar voren komt. En hoe gek het ook klinkt, soms is het goed om tijdens een gezamenlijke foto de nadruk op één persoon te leggen. Dit geeft speciale foto’s die er leuk en natuurlijk uitzien en waarin de schoonheid opnieuw wordt benadrukt. De voorpret samen delen is natuurlijk minstens even zo leuk als de shoot zelf; van het boeken tot aan het uitkiezen van de kleding, tot aan de visagist. 

Poseren met vriendinnen

Weet jij net als veel anderen niet goed wat je met je armen en handen moet doen op het moment dat er foto’s worden gemaakt? Gelukkig hebben we daar tips voor! Zeker tijdens een fotoshoot met vriendinnen kunnen er allerlei leuke poses aangenomen worden waardoor jij je geen zorgen meer hoeft te maken over de houding van je armen. Ga bijvoorbeeld zij aan zij lopen, geef elkaar een groepsknuffel, plaats je handen op elkaars schouders of (voor een beetje gedurfd effect) til elkaar eens op. Ook over je gezichtsuitdrukking hoef jij je geen zorgen te maken. Heb vooral heel veel plezier met elkaar, dan gaat het helemaal vanzelf. Wees ook niet bang om niet in de camera te kijken, maar om juist naar elkaar te kijken. Je zult niet op elke foto er perfect uit kunnen zien en dit is ook helemaal niet nodig. Doe eens gek en trek samen gekke bekken naar de camera. Dit kan voor iedereen het ijs wat breken, voor jullie overgaan op de perfecte poses.

Leuke accessoires

Met  behulp van leuke en gekke accessoires kun je de fotoshoot net dat beetje extra geven. Denk aan leuke verkleedkleren zoals hoeden, sjaals en slingers voor je nek. Of kies voor gekke attributen zoals feesthoeden, feestbrilletjes en roltongen. Confetti geeft ook altijd een leuk effect, maar overleg wel vooraf met de locatie of dit is toegestaan. Niet alle locaties keuren confetti goed. En ga je voor een buitenlocatie, kies dan voor biologisch afbreekbare confetti.

Conclusie

Glamourfotografie is een fotografiestijl waarbij de focus ligt op het benadrukken van schoonheid. Glamourfotografie heeft een vage scheidingslijn met boudoirfotografie, modefotografie en portretfotografie. Een glamour shoot kan gecombineerd worden met een vriendinnen fotoshoot, mits de groep niet te groot is. Voor een glamour shoot kan er gekozen worden voor een professionele visagist, omdat de visagist nog beter je natuurlijke schoonheid kan benadrukken met behulp van make-up. Een fotoshoot met vriendinnen kun je inplannen met een goede groepsfotograaf. Op zoek naar een goede groepsfotograaf? Vind eenvoudig een professionele groepsfotografie.