Top 5 beste fotolocaties in Arnhem

Arnhem, de hoofdstad van Gelderland is een prachtige stad vol historische panden en natuur. De perfecte stad om prachtige foto’s te maken.

Fotoshoot in Arnhem

Of je nu portretfoto’s, architectuurfoto’s, trouwfoto’s, straatfoto’s of natuurfoto’s wilt maken, in Arnhem zijn veel mooie fotolocaties te vinden. Voor iedereen is er wel een goede locatie te vinden in Arnhem voor de perfecte foto. In dit artikel hebben we 5 van de beste fotolocaties in Arnhem voor je op een rij gezet.

1 | Park Sonsbeek

Wat ooit begon als een beekdal in het bos groeide uit tot verschillende landgoederen. Dit werd uiteindelijk samengevoegd tot één groot landgoed: Park Sonsbeek. De kern van het landgoed is sinds 1899 van de gemeente en opgesteld als openbaar park. Het park ligt centraal in de stad tegenover het stadscentrum van Arnhem. Het park heeft een enorme diversiteit aan bomen en planten en verschillende vijvers en een echte waterval. Dit park heeft alles voor een goede locatie voor trouwfoto’s, natuurfoto’s of portretfoto’s. Wil je niet alleen natuur als achtergrond fotograferen?

Park in het centrum van Arnhem

Er zijn in dit park verschillende historische monumenten te vinden. Bijvoorbeeld Stadsvilla Sonsbeek of Molenplaats Sonsbeek. Ook de Steile tuin trap is een goede plek voor een fotoshoot. Geef in Park Sonsbeek je shoot een typisch Hollands karakter bij het watermuseum.

2 | Park Zypendaal

Park Zypendaal is één van de drie openbare parken en landgoederen. Het park grenst nauw aan Park Sonsbeek en park Gulden Bodem. Dit landgoed is vooral bosrijk. De Sint-Jansbeek loopt door het park. De naald- en loofbomen in dit park maken dit de perfecte locatie voor natuurfoto’s, landschapsfoto’s of portretfoto’s. De vijvers die ontstaan zijn door de Sint-Jansbeek zijn hierin natuurlijk niet te missen. Wil je graag historische foto’s of architectuurfoto’s, dan kun je midden in het park Huis Zypendaal vinden. Dit huis is van het midden van de 18e eeuw. Meer historische monumenten zijn onder andere het koetshuis, het tuinhuis en de tuinbeelden. Laat je verrassen door dit landschapspark in Engelse stijl.

3 | De John Frostbrug

Dit rijksmonument wordt ook wel de Oude Brug of de Bridge Too Far genoemd. Het is een verkeersbrug over de Rijn. De brug heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de Slag om Arnhem. Rondom de brug zijn een aantal monumenten te vinden zoals bunkers, een verzetsmonument en verschillende plaquettes. Bij de John Frostbrug zit het Airborneplein, in het midden van dit plein is het Airborne Monument te vinden. Een goede plek dus voor het vastleggen van een stukje geschiedenis. Daarnaast biedt het uitzicht over de Rijn ook veel mogelijkheden (vooral tijdens het gouden uur) voor portretfotografie. Let wel: het gaat niet alleen om de brug zelf, maar ook de omgeving rondom en onder de brug.

4 | Het Openluchtmuseum

Het cultuurhistorisch museum het ‘Nederlands Openluchtmuseum’ heeft zowel een binnen- als een buitenmuseum. Het Openluchtmuseum brengt traditionele ambachten en historische gebouwen tot leven. Je kunt er onder andere molens, boerderijen en werkplaatsen vinden. De gebouwen zijn ingedeeld in verschillende deelgebieden naar verschillende thema’s. Het museum met een oppervlakte van 44 hectare biedt verschillende mogelijkheden voor foto’s dankzij de omgeving, architectuur en historie.

5 | Centraal station Arnhem

Misschien is het centraal station niet de eerste locatie waar je aan zult denken als je foto’s gaat maken, maar deze locatie mag niet ontbreken op je lijstje! In tegenstelling tot bovengenoemde locaties draait het centraal station Arnhem juist niet om historische gebouwen. Het centraal station Arnhem is modern vormgegeven en pas in 2015 geopend. Het station heeft een golvend dak, wat iets eigenzinnigs en unieks aan de vormen van je foto’s geeft. Dankzij de speciale rondingen in het dak wordt het ook wel de Wokkel genoemd. Het station is licht. Ben je op zoek naar speciale architectuurfoto’s, straatfoto’s of wil je speciale portretfoto’s maken, dan kan het centraal station Arnhem de perfecte locatie voor jou zijn.

Type fotografie

De fotolocaties hierboven, bieden verschillende mogelijkheden voor een mooie fotoshoot in Arnhem. Denk onder andere aan trouwfoto’s, portretfoto’s, straatfotografie, natuurfotografie en architectuurfotografie. Als je op zoek gaat naar de perfecte fotolocatie is het belangrijk dat je weet wat voor foto’s je wilt gaan maken. Aan de hand daarvan kun je bekijken wat de locatie allemaal te bieden heeft. Denk hierbij ook aan het tijdstip en de weersomstandigheden. Foto’s bij afnemend daglicht zien er heel anders uit dan foto’s met zonneschijn. Heb je een shoot op afspraak, pas je dan aan op de wensen van de opdrachtgever. Als je op locatie gaat fotograferen is het ook belangrijk om er rekening mee te houden dat er diverse omstandigheden kunnen zijn waarop je moet kunnen anticiperen zoals het weer, de drukte van andere mensen en locaties die tijdelijk niet toegankelijk zijn.

Nog meer inspiratie

Nog meer inspiratie nodig? Andere leuke locaties zijn het modekwartier (voor de kleurrijke en unieke etalages en creatieve sfeer), het Airborne museum Hartenstein (wat zich bevindt in een landhuis welke tijdens de Slag om Arnhem werd gebruikt als hoofdkwartier. De perfecte locatie als je een combinatie zoekt van mooi landschap, historische gebouwen en een belangrijk stuk van onze geschiedenis) of de Eusebiuskerk (met gotische architectuur, echt een bezienswaardigheid in Arnhem). Uiteraard zijn er nog meer leuke locaties te bedenken, maar wees vooral creatief in het maken van de foto’s.

Conclusie 

Arnhem heeft een beetje van alles: geschiedenis, cultuur, natuur en architectuur. Wat je ook wilt fotograferen, in Arnhem kun je een geschikte fotolocatie vinden. In dit artikel hebben we een aantal leuke locaties in Arnhem voor je op een rij gezet, die zeer geschikt zijn voor verschillende typen fotografie: ook als jij degene bent die straks op de foto staat! Vind de beste fotografen in en rondom Arnhem voor jouw fotoshoot. Of plaats eenvoudig je opdracht zodat je de perfecte fotograaf kunt vinden, passend bij jouw wensen en opdracht.