Top 5 beste fotolocaties in Utrecht

De perfecte stad om prachtige foto’s te maken: portretfoto’s, architectuurfoto’s, trouwfoto’s, straatfoto’s of natuurfoto’s

Fotoshoot in Utrecht

Utrecht, de hoofdstad van provincie Utrecht, is een prachtige stad en één van de oudste steden van Nederland. Voor iedereen is er wel een goede locatie te vinden in Utrecht voor de perfecte fotoshoot. In dit artikel hebben we 5 van de mooiste fotolocaties in Utrecht voor je op een rij gezet.

Top vijf fotolocaties Utrecht

Utrecht heeft meerdere fotogenieke locaties en verborgen schatten die kunnen dienen als fotolocatie. De vijf mooiste fotolocaties hebben we op een rij gezet. Laat je inspireren, als fotograaf maar ook als opdrachtgever wanneer je op zoek bent naar een geschikte locatie voor jouw fotoshoot.

1 - Watertoren 

De watertoren is een welkbekende term in Utrecht. Het pand zelf, wat een restaurant heeft, is uniek en valt onder de rijksmonumenten. Het pand heeft een modern interieur en geeft met meerdere verdiepingen uitzicht over de binnenstad van Utrecht. Een leuke plek om foto’s te maken als je een liefhebber bent van de moderne look.

2 - Botanische tuinen

Aan de rand van het Utrecht Science Park liggen de Botanische tuinen. De Botanische tuinen bevat onder andere een rotstuin en een waterval. Daarnaast zijn er vele verschillende soorten bloemen. Een stukje natuur midden in Utrecht dus. Schiet een prachtige foto na het beklimmen van de rotstuinen of kies voor een waterval als achtergrond. Niet alleen is deze plek geschikt om mooie portretfoto’s te maken, ook als je graag natuurfoto’s maakt dan zit je hier goed. Dankzij de vele soorten bloemen trekt de Botanische tuinen ook veel soorten vogels en insecten aan om te fotograferen.

3 - Kasteel de Haar 

Kasteel de Haar bevindt zich net iets buiten de stad Utrecht in Haarzuilens. Dit prachtige kasteel bevindt zich op een even prachtig terrein. Het park is 55 hectare groot. Om toegang te krijgen tot het park en het kasteel moet je wel een ticket kopen. Je kunt kiezen voor een ticket met bezoek aan het kasteel of een ticket tot alleen de tuinen. De tuinen bevatten onder andere een rozentuin, een romeinse tuin, een hertenkamp, een doolhof en de kruisvijver. Keuze genoeg dus voor een mooie locatie die goed bij je past. Het kasteel zelf is het grootste kasteel van Nederland en is in neogotische stijl gebouwd.

4 - Zocherpark 

Het Zocherpark bevindt zich rondom het historische centrum van Utrecht. Dit park is één van de oudste parken van Nederland en is aangelegd op de oude stadwallen. Het monumentale park is ongeveer vijf kilometer lang. Het park bevat verschillende kunstwerken, grachten, bruggen en restanten van de oude stadswallen. Je kunt er dus terecht voor mooie natuurfoto’s, portretfoto’s en zelfs voor geschiedenisfoto’s.

5 - Hofjes 

Binnen Utrecht zijn enkele prachtig verborgen en unieke locaties te vinden. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar Flora’s Hof of Andreashof. Flora’s Hof zit naast de Domtoren (waar je vast ook een foto van wilt). Het hofje is niet groot, maar is wel heerlijk rustig. Stap door de indrukwekkende toegangspoort en laat je inspireren en verrassen door de karakteristieke oude elementen en de groene oase.

Wil je op zoek naar nog zo’n unieke plek, bezoek dan Andreashof. Dit hofje bevindt zich in een deel van Utrecht waar eerder sprake was van behoorlijke verwaarlozing. Nadat enkele woningen werden opgeknapt, ontstond hier een prachtig burgerinitiatief. Vanuit dit initiatief is het binnenterrein met behulp van de bewoners ontworpen. De tuin is weliswaar niet zo groot, maar wordt tot op heden met veel liefde door de bewoners onderhouden. De tuin is openbaar toegankelijk, dus vergeet zeker niet om hier wat prachtige foto’s tussen het groen te maken.

Andere opties 

Ben je nog niet uitgekeken op Utrecht en wil je nog meer foto’s maken? Er zijn gelukkig nog opties genoeg! Denk bijvoorbeeld aan de Domtoren (de hoogste kerktoren van Nederland), de metalen kathedraal, het Nijntje pleintje (leuk voor kinderen), het spoorwegmuseum en de oude grachten. Er is inspiratie genoeg, maar er zijn ook nog heel veel plekken te ontdekken. Struin langs de grachten door één van de oudste steden in Nederland. Vergeet ook zeker niet het gouden uur en de avonden, wanneer grote delen van Utrecht prachtig verlicht zijn.

Conclusie

Zowel in de stad Utrecht als net buiten de stad zijn verschillende mooie fotolocaties te vinden. Utrecht heeft iets voor elke fotoliefhebber; natuurfotografie, portretfotografie, straatfotografie en historie. Utrecht bevat naast de bekende plekken, net als ander grote steden, onontdekte plekken. Neem dus de tijd om eropuit te trekken en de stad te ontdekken voor de mooiste fotolocaties. Een fotograaf in de omgeving Utrecht kun je gemakkelijk en snel vinden op fotografen.nl.