Bijzondere fotoshoot van jullie samen

Een mooie fotoshoot van jullie samen laten maken op een fotolocatie die voor jullie belangrijk is.

Love fotoshoot

Buiten of toch liever in een fotostudio? Een goede voorbereiding is belangrijk. Een loveshoot fotograaf kan jullie hierbij helpen. Deel jullie ideeën om jullie liefde op beeld vast te laten leggen vooraf met de fotograaf. Wat is een loveshoot? Een speciale fotoshoot als koppel, wat moeten jullie voorbereiden? En wat zijn de kosten? Wij geven je tips en inspiratie voor een geslaagde shoot en de perfecte poses.

Wat is een loveshoot?

Een loveshoot is een fotoshoot van jullie samen. Er hoeft geen speciale gelegenheid te zijn, je kiest voor een loveshoot wanneer jullie samen mooie, romantische foto’s willen laten maken. Tijdens een loveshoot wordt jullie liefde voor elkaar op beeld vastgelegd. Een uur lang samen iets leuks doen terwijl er ondertussen prachtige foto’s worden gemaakt. Vind je dit ongemakkelijk of weet je niet goed hoe je moet poseren? Wees vooral jezelf! Geniet met en van elkaar, door grapjes, door iets te doen wat jullie samen leuk vinden, door elkaar te plagen, en door liefdevolle vragen over elkaar te beantwoorden.

Hoe lang duurt een loveshoot?

Gemiddeld duurt een loveshoot ongeveer een uur, dit gaat in overleg met de fotograaf. Een loveshoot heeft als doel om mooie foto’s te laten maken waarop jullie liefde voor elkaar goed te zien is. Veel koppels kiezen voor een loveshoot om een mooie foto van jullie samen op groot formaat te laten printen.

Jullie liefde laten vastleggen

Veel stellen kiezen bijvoorbeeld tijdens valentijn of bij hun verloving ervoor om mooie foto’s samen te laten maken. Maar meestal is er geen expliciete reden voor een love fotoshoot. Gewoon samen professionele en romantische foto’s laten maken is opzich al een leuke activiteit samen. Geen andere reden dan dat jullie graag jullie liefde voor elkaar willen vastleggen. Denk na over het moment en de locatie van jullie fotoshoot. Een love fotoshoot kan het hele jaar door, maar wil je graag buiten een shoot organiseren, houd dan rekening met het seizoen en tijdstip op de dag. In de herfst en winter is het natuurlijke licht veel korter aanwezig, waardoor het plannen van een loveshoot buiten ook lastiger is. Tijdens de zomer is juist veel natuurlijk zonlicht, waardoor er sprake is van meer schaduwen. Wil je graag iets bijzonders? Plan dan je fotoshoot buiten tijdens het gouden uur voor een speciaal effect. Meer over het gouden uur kun je hier lezen.

Met een ervaren fotograaf gespecialiseerd in het vastleggen van koppels en portretten ben je verzekerd van prachtige foto’s

Loveshoot fotograaf

De voorbereidingen

Een goede voorbereiding is het halve werk! Hieronder nemen we enkele onderwerpen door waar je rekening mee kunt houden als je een love fotoshoot gaat voorbereiden.

De locatie

Bepaal de juiste locatie. De juiste fotolocatie hoeft niet per se een locatie te zijn die iedereen kent of waar regelmatig fotoshoots plaatsvinden. De perfecte locatie is de locatie die voor jullie werkt. Bijvoorbeeld omdat deze locatie een betekenis voor jullie heeft (misschien is dit de plek waar jullie eerste ontmoeting heeft plaatsgevonden, jullie eerste kus, et cetera) of omdat deze locatie thematisch bij jullie past (bijvoorbeeld het bos omdat jullie graag wandelen). Afhankelijk van wat bij jullie goed past, kies je voor een locatie binnen of buiten. Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor de studio van de fotograaf. Kiezen voor binnen of buiten is afhankelijk van jullie voorkeur, maar ook van de weersomstandigheden en de locatie van de fotograaf. Sommige fotografen kunnen namelijk extra kosten in rekening brengen als ze op locatie moeten komen.

Je garderobe

Kies tijdens een fotoshoot altijd voor een outfit die comfortabel is. Natuurlijk hoef je niet in je huispak op de foto (tenzij je dit graag wilt natuurlijk), maar te strakke of te plakkerige kleding is niet handig. Je zult dan meer bezig zijn met het corrigeren van je kleding dan dat je bezig bent met de foto’s zelf. Het is ook verstandig om te kiezen voor kleding in lagen zodat je een laag kunt toevoegen of juist uit kunt trekken als het toch te warm of te koud is. Bijvoorbeeld een leuk jasje of vestje wat je gemakkelijk aan en uit kunt doen. Het is ook helemaal niet gek om meerdere outfits mee te nemen zodat jullie je tijdens de shoot nog kunnen omkleden, bijvoorbeeld een formele en informele outfit.

Kleurgebruik in je garderobe

Let op met opvallende kleuren. Het is natuurlijk erg mooi, maar het legt ook de nadruk op de outfit. Dat is in principe niet erg, maar het uiteindelijke doel is om de aandacht op jullie samen en jullie liefde voor elkaar te leggen. Zonde als dan voornamelijk je jurk opvalt in plaats van jij en je geliefde. Neutrale kleuren zijn altijd goed. Het is ook slim om rekening te houden met het seizoen. Pas de kleuren van het seizoen aan, aan de kleuren van je outfit. In de herfst passen bijvoorbeeld oranje tinten heel goed. In het voorjaar kun je denken aan pastelkleuren. In de zomer passen prints met bloemen heel goed. Let wel op met prints, ook hier geldt dat te veel prints weer afleidend kan zijn op de foto.

Wel of juist niet poseren

De perfecte pose? Geen! Typische poses lijken vaak juist onnatuurlijk, gemaakt en stijf. Tijdens een loveshoot is het juist belangrijk om oog te hebben voor elkaar en te genieten van het moment. Vergeet dat de camera er is, De foto’s die op dat moment worden gemaakt zijn juist spontaan en natuurlijk en hebben veel meer uitstraling dan een gemaakte pose. Wil je toch graag poseren? Vraag dan advies aan de fotograaf over de beste houdingen.

Conclusie

Een loveshoot is simpelweg gezegd een fotoshoot van jullie als geliefden samen. Tijdens de fotoshoot ligt de nadruk op jullie en voor jullie belangrijke thema’s of plekken, dit is heel persoonlijk. De kosten voor een loveshoot variëren door onder andere de duur van de shoot, de locatie en het aantal foto’s dat je wilt afnemen. Voor het plannen van een loveshoot hoeft geen speciale reden te zijn, jullie liefde voor elkaar is voldoende reden! Zijn jullie van plan een love fotoshoot te laten maken? Je kunt de perfecte fotograaf hiervoor bij jou in de omgeving eenvoudig vinden op fotografen.nl. Of Plaats je opdracht eenvoudig op het prikbord. Zo kunnen fotografen die aansluiten op jullie vraag reageren.