Top 5 leuke fotolocaties in Amsterdam

Wil je binnenkort een leuke fotoshoot houden in Amsterdam? Vind hier de 5 mooie fotolocaties ter inspiratie voor jouw fotoshoot.

Amsterdam, de hoofdstad van ons land, is bruisend en authentiek. De stad heeft culturele diversiteit, geschiedenis, oude herenhuizen en prachtige grachten. In Amsterdam vind je genoeg leuke fotolocaties voor het maken van prachtige foto’s. Ben je opzoek naar een locatie voor romantische fotoshoot of wil je graag een historische locatie voor mooie portretfotografie? In Amsterdam vind je mooie fotolocaties voor iedere type fotoshoot. In dit artikel hebben we de vijf leuke fotolocaties in Amsterdam voor je op een rij gezet ter inspiratie.

1. De Jordaan 

Het typische plaatje van Amsterdam is voor veel mensen een combinatie van de grachten, de straatjes met leuke winkeltjes en de herenhuizen. De Jordaan heeft dit allemaal! De Jordaan heeft prachtige uitzichten over Amsterdam. Daarnaast kun je er slenteren door de straatjes langs de grachten. De Brouwersgracht is een waterweg aan de noordkant van de Jordaan en kan prachtige foto’s opleveren. Laat je betoveren door het authentieke gevoel van Amsterdam en zet dit om in geweldige foto’s in De Jordaan.

2. Midden in de stad de natuur in

Het Vondelpark is een stadspark in het midden van Amsterdam. Dit park is één van de meest bekende parken in Nederland en is in verschillende liedjes bezongen. De groene oase is een rijksmonument en heeft onder andere speeltuinen, grasvelden en ruime paden om over te struinen. Het park kreeg de naam Vondelpark in 1867 na de plaatsing van het monument ter ere van Joost van den Vondel. Daarvoor werd dit park het Nieuwe Park of Wandelpark genoemd. Naast speeltuinen is het park vol groen en bevat het verschillende vijvertjes. Reden genoeg dus om het park te bezoeken en op zoek te gaan naar je favoriete fotoplekken.

Westerpark en Vondelpark

Het Westerpark is net als het Vondelpark een groene oase. Dit natuurlijke groene park ligt net buiten het centrum van Amsterdam. Naast sportvelden en grasvelden is er bijvoorbeeld een natuurspeeltuin, kinderboerderij en een spartelvijver. Het oorspronkelijke park was slechts een klein buurtparkje, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een groot park. Er zijn verschillende mooie fotolocaties tussen het groen te vinden.

3. Tulpentuin 

Zeg je Nederland in het buitenland, dan krijg je nagenoeg altijd te horen ‘ah, de tulpen!’. De Keukenhof Tulpentuinen zijn dan ook onmisbaar op dit lijstje. De Keukenhof is een natuurgebied met botanische tuin. Deze grote bloementuin geeft de perfecte mogelijkheid om je te wentelen in kleur en iets typisch Hollands te fotograferen.

4. Nieuwmarkt/Lastage

De wijk Nieuwmarkt/Lastage is één van de oudste wijken van Amsterdam. Deze wijk bevat ook de Joodse wijk en Chinatown. Het Nieuwmarktplein is een levendig plein met verschillende cafés en restaurants. Dankzij de verscheidenheid aan cultuur en de historische elementen heeft de Nieuwmarktbuurt verschillende mogelijkheden voor jouw fotoshoot.

5. De Negen Straatjes

De Negen Straatjes bevindt zich in de grachtengordel in het stadscentrum van Amsterdam. Het winkelgebied is het meest bekend vanwege de antiekwinkels, maar het heeft ook voor fotografie verschillende voordelen. Zo is dit gebied een voetgangersgebied. Dat betekent dus dat jij je niet druk hoeft te maken over fietsers of auto’s en rustig op zoek kunt gaan naar de beste fotoplekjes. Daarnaast heeft dit winkelgebied prachtige architectuur, waar je zeker weten goede plekken voor fotografie kunt vinden.

Overige locaties in Amsterdam

In Amsterdam ben je toerist in eigen land, dan wil je natuurlijk ook even langs het wereldberoemde ‘Ik ben Amsterdam’ bord om hier leuke foto’s te maken. Mis ook niet de kans om foto’s te maken op het Rembrandtplein (met de Nachtwacht van Rembrandt als middelpunt), het Leidseplein en/of het Museumplein. De drijvende bloemenmarkt vraagt ook om gefotografeerd te worden. Bereid je goed voor op jouw fotoshoot samen met jouw fotograaf kun je een route uitzetten en laat je verrassen door de verscheidenheid die Amsterdam te bieden heeft.

Conclusie

Amsterdam heeft overal mogelijkheden voor een mooie fotoshoot, van foto’s op straat tot in de natuur. Daarnaast kent Amsterdam een diverse cultuur, waardoor je verschillende elementen zult vinden voor jouw fotoshoot. Het centrum van Amsterdam heeft onder andere prachtige parken, kronkelende straatjes langs de grachten en bruisende pleinen. Vergeet ook niet de prachtige (historische) architectuur. Ben je nog op zoek naar een fotograaf in de buurt van Amsterdam? Gebruik ons platform en vind eenvoudig een goede fotograaf die past bij jouw wensen en beschikbaar is.