Professionele profielfoto laten maken

Zet jezelf in de spotlight met een professionele profielfoto

Zorg dat je jezelf online onderscheid met een goede en professionele profielfoto.

Profielfoto laten maken

Kies voor een professionele profielfoto om te gebruiken op social media. Een professionele profielfoto laten maken is een belangrijke stap in je personal branding. Hiermee kun je opvallen in de menigte. Zorg dat je jezelf onderscheid met goede fotografie. In dit artikel lees je alles over een professionele profielfoto laten maken door een topfotograaf.

Je hebt een professionele profielfoto nodig

Een professionele profielfoto is de basis van jouw communicatie op social media. Jouw profielfoto is namelijk het eerste wat mensen zien, het eerste waar het oog naartoe getrokken wordt. Het is als een visitekaartje van jezelf waarmee je weergeeft wie je bent en iets verteld over jouw persoonlijkheid. Maar een profielfoto is geeft ook een stukje van je professionaliteit weer. Online wordt niet alleen naar jouw website gekeken, maar mensen zoeken ook vaak via social media naar jou als persoon. Wie zit er achter deze website of email? Een goede profielfoto met een professionele uitstraling kan dan ook doorslaggevend zijn in jouw online activiteiten.

Waarom jouw profielfoto laten maken door een fotograaf?

Een foto laten maken bij een professionele fotograaf is natuurlijk niet te vergelijken met zelf een foto maken. Niet alleen zijn de materialen die een fotograaf tot zijn beschikking heeft professioneler. Ook heeft een fotograaf verstand van belichting en compositie. Daarnaast is het bij een professionele profielfoto belangrijk dat deze direct jouw professionaliteit en jouw persoonlijkheid weergeeft. Een klein stukje van jou moet uitgestraald worden op de foto.

Voorbereiden op een fotoshoot voor een professionele profielfoto

Als je een professionele fotoshoot gaat laten maken, wil je jezelf alvast kunnen voorbereiden. Voorbereiden kan door rekening te houden met de keuze van kleding, make-up en sieraden. Met een professionele profielfoto wil je een krachtige en professionele eerste indruk geven. Kies daarom zorgvuldig jouw kleding en stijl. In tegenstelling wat mensen misschien denken, is het niet noodzakelijk om de foto geheel zakelijk te houden. Je wilt met de foto ook een stukje van jezelf laten zien, wie jij bent als persoon en waarom mensen jou zouden kiezen en niet iemand anders.

Kleuren van kleding

Zwart-wit is al lang niet meer nodig, je kunt best kleur dragen. Wel is het belangrijk om niet te kiezen voor felle kleuren. Deze kleuren trekken te veel de aandacht waardoor er geen aandacht meer is voor je gezicht. Kies voor lichte kleuren zoals pasteltinten. Kies voor effen kleding, zonder patronen. Ook patronen zorgen ervoor dat de aandacht naar andere delen wordt getrokken.

Sieraden

Sieraden zijn natuurlijk iets heel normaals om te dragen. Het is dan ook niet erg om sieraden te dragen tijdens een fotoshoot. Let wel op grote of opvallende sieraden. Net als bij de kleuren van de kleding is dit iets wat afleidend kan zijn.

Make-up

Kies voor make-up die je ogen laten uitkomen. De ogen zijn dat waar de meeste mensen als eerste naar kijken in het gezicht. Kies verder voor neutrale make-up, wat net iets meer kleur geeft aan je gezicht.

Conclusie

In de huidige digitale wereld is een professionele profielfoto een visitekaartje voor jezelf en jouw bedrijf. Door het laten maken van een professionele profielfoto door een fotograaf, verzeker jezelf van een aansprekende profielfoto. Een professionele fotograaf kan zorgen dat de essentie van jou als persoon op de foto zichtbaar is. Ook kan de fotograaf gebruik maken van de kennis van belichting, compositie en heeft meer oog voor details. Je kunt zelf al voorbereidingen doen op de fotoshoot door de juiste keuzen qua kleding, stijl en accessoires. Wat wil jij uitstralen met jouw profielfoto?